ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Άρειος Πάγος: Επικύρωσε καταδίκη 28 μηνών με τριετή αναστολή κατά του Σώρρα

Άρειος Πάγος: Επικύρωσε καταδίκη 28 μηνών με τριετή αναστολή κατά του ΣώρραΠοινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή επικύρωσε ο Άρειος Πάγος σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση από κοινού του δικηγόρου και κουμπάρου του. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε και ποινή 24 μηνών με αναστολή και στη σύζυγό του. Η υπόθεση έχει κριθεί από το Εφετείο Πατρών και το ζεύγος Σώρρα ζητούσε την αναίρεσή της.
Η καταδικαστική απόφαση αφορά απόπειρα εκβίασης του πρώην δικηγόρου και κουμπάρου τους (μάλιστα φέρονται να του είχαν κάνει και παραπλανητική πειθαρχική καταγγελία σε βάρος του στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών) με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος και συγκεκριμένα το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση ενός αυτοκινήτου. Είχαν στραφεί εναντίον του, σύμφωνα με την απόφαση, με εξώδικα και επιστολές για να μη διεκδικήσει το ποσό των 45.000 ευρώ που οι ίδιοι είχαν φέρονται να είχαν παρακρατήσει από την πώληση αυτοκινήτου του δικηγόρου.
Σκοπός των απειλών, κ.λπ., του ζεύγους, όπως καταγράφεται στη δικαστική απόφαση, ήταν να απέχει ο δικηγόρος 'από οποιανδήποτε διεκδίκηση του μη καταβληθέντος σε αυτόν αντιτίμου της πώλησης του οχήματός του και φοβούμενος τον διασυρμό και τον κίνδυνο από την προβολή των μυθευμάτων και των ψευδών περί απιστίας απειλών τους, για το με προέχουσα κοινωνική προσφορά λειτούργημά του να μη στραφεί σε βάρος τους, έτσι ώστε να καρπωθούν αυτοί το ποσό με αντίστοιχη ζημιά στην περιουσία του δικηγόρου '.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου