ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Χειρότερα από κατάψυξη οι ΗΠΑ


Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν και στις 50 αμερικανικές πολιτείες, ακόμα και στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα, αλλά και την τροπική Χαβάη. Σε περιοχές των μεσοδυτικών πολιτειών το θερμόμετρο έπεσε στους -26 βαθμούς Κελσίου, στα ίδια επίπεδα με τις ακτές της Ανταρκτικής το χειμώνα και χαμηλότερα από οικιακή κατάψυξη. Το ύψος του χιονιού έφθασε εκεί τα 61 εκατοστά.
Στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης (Reuters) Στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης (Reuters)
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ, εκ των οποίων τρεις πέθαναν από υποθερμία και 11 ήταν θύματα τροχαίων δυστυχημάτων. 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, στη Χαβάη καταγράφηκε θερμοκρασία -7 βαθμών Κελσίου στην κορυφή του ανενεργού ηφαιστείου Μάουνα Κέα. 
Η παγωνιά ήταν πρωτοφανής την Τρίτη στο Εμπάρας της Μινεσότα, με τον υδράργυρο στους -37 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή χαμηλότερα από τη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στον πλανήτη Άρη! 
Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών έχουν καταρριφθεί σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες (Νέα Υόρκη, Πενσυλβάνια, Οχάιο, Αλαμπάμα, Τζόρτζια, Αρκάνσας, Μίσιγκαν, Μέριλαντ, Τενεσσί κ.α.)
  Παραλία στο Σικάγο (Reuters) Παραλία στο Σικάγο (Reuters)
Η θερμοκρασία στην Ατλάντα είναι χαμηλότερη κατά 25 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με το μέσο όρο για την εποχή. 
Στο Κεντάκι, κατάδικος που είχε αποδράσει παραδόθηκε στην αστυνομία επειδή δεν άντεξε το κρύο. 
Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο μετεωρολόγος στο Ουισκόνσιν δείχνει τί συμβαίνει όταν ρίχνει βραστό νερό σε πολική θερμοκρασία:

Περίπου 2.700 πτήσεις ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ μόνο την Τρίτη, ενώ ακινητοποιήθηκαν και τα τρένα.
Το πολικό κρύο βιώνουν και οι κάτοικοι του Καναδά. Στο Οντάριο η θερμοκρασία υποχώρησε στους  - 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι δρόμοι στο Τορόντο και την Οτάβα έχουν καλυφθεί από στρώμα πάγου. 
  Στην Οτάβα του Καναδά (Reuters) Στην Οτάβα του Καναδά (Reuters)
Newsroom Enet με πληροφορίες από Associated Press, Reuters, CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου